't Landthuys RagaMuffin's@2015   Privacy Policy

 

VERENIGINGEN

Felis Belgica

 

Felis Belgica is een kattenvereniging die als enige vereniging FIFe vertegenwoordigt in België.

FIFe staat voor Féderation Internationale Féline en is een overkoepelend orgaan waarbij 40 landen actief zijn betrokken.

Een soort van verenigde naties van de kattenwereld zeg maar, met zijn oorsprong in België, Frankrijk en Italië.

 

Naast een kattenvereniging, waarvan alle kattenliefhebbers, fokkers en sympathisanten lid kunnen worden, zijn we ook een federatie, waarbij andere kattenverenigingen in België, die mee onder de koepel van FIFe willen samenwerken, ook kunnen aansluiten.

 

Als vereniging hebben wij voor FIFe gekozen, omdat wij er rots van overtuigd zijn dat uniformiteit en transparantie noodzakelijk zijn.

Door samen te werken met andere FIFe-leden en door dezelfde reglementen na te leven inzake kattenwelzijn, rasstandaarden, showverloop, cattery-registratie, stamboomregistratie en opleidingen van keurmeesters, staat Felis Belgica er garant voor dat onze stambomen genieten van internationale erkenning, dat er internationaal nooit cattery’s onder dezelfde of een gelijkaardige naam geregistreerd worden, dat de goed opgeleide FIFe-keurmeesters op onze show steeds volgens dezelfde uniforme rasstandaarden keuren en vooral dat alle aangesloten leden beroep kunnen doen op de kennis van onze gezondheids- en welzijnscommissie om zo het welzijn van de katten te verbeteren.

 

Felis Belgica is van mening dat passie voor katten de landsgrenzen overschrijdt en draagt dan ook het internationaal karakter van onze vereniging hoog in het vaandel. Alleen samen kunnen we het belang van de kat voorop stellen en de kattenliefhebberij naar een hoger niveau brengen!

 

http://www.felisbelgica.be/

 

 

 

 

 

 

Follow us on Catbook